Vorondo Racing Team RotuRace kilpailussa

Vorondo Racing Team osallistui Hyvinkään vinttikoiraradalla pidettyyn RotuRace kilpailuun kahden joukkueen voimin. Yhteensä kilpailuun osallistui noin 150 joukkuetta, jotka kilpailivat neljässä eri sarjassa, mineissä, medeissä, maxeissa ja jättiroduissa. Midi ja mini luokat juoksivat lauantaina. Midi luokkaan joukkueita oli ilmoitettu 35 ja mini luokkaan 57. Juostava matka oli 80 metriä ja joukkueen yhteisaikaan lasketaan vain kaksi keskimmäistä tulosta. Midi luokassa kilpaili joukkue Stupidogs, jossa juoksivat Albert, Oiva, Nessa ja Nemo. Mini luokassa kilpaili joukkue Vauhti Foxit, jossa juoksivat Elle, Meeky, Ninni ja Cisse.

Midi-luokassa kova kilpailu

Lauantain aamusta kilpailivat midi joukkueet. Stupidogs joukkueen koirat starttasivat radalle kilpailunumerolla 15. Ennen suoritusta kaikki joukkueen jäsenet pääsivät siis seuraamaan muiden suoritusta ja osa olikin jo todella innostuneita karvaisesta vieheestä.

AlbertJoukkueesta ensimmäisenä radalle starttasi Albert (Vorondo Eldarion). Albert ymmärsi heti vieheen päälle ja yhteistyössä omistajiensa Janin, Lauran ja Lotan kanssa Albert suoritti hienon juoksun aikaan 8,07. Tällä ajalla Albert oli medi-luokan 63. nopein koira. Albert oli myös Vorondolaisista nopein, ja illalla hienosta suorituksesta Albert sai ensimmäisenä vastaanottaa Odi-pokaalin, joka jaetaan aina nopeimman yksilösuorituksen tehneelle Vorondolaiselle.

Oiva

Albertin jälkeen suoritusvuorossa oli Oiva (Vielfrass Nahar). Myös Oiva tiesi heti, että viehe kannatta pyrkiä saamaan kiinni ja omistajansa Pauliinan avulla Oiva juoksikin ajan 8,15. Tällä ajalla Oiva oli medi-luokan 68. nopein. Oivan aika oli joukkueensa toiseksi nopein ja laskettiin siis mukaan joukkueen yhteisaikaan.

Nessa

 

 

Poikien jälkeen radalle starttasi Nessa (Nessa of Windy-Cottage). Nessa oli jo innostunut vieheestä ennen radalle tuloa ja päästeli juoksumatkan täysillä aikaan 8,78. Tällä ajalla Nessa oli medi-luokan 92. nopein. Nessan aika oli joukkueen kolmanneksi nopein ja myös tämä aika laskettiin mukaan joukkueen yhteisaikaan.

Nemo Joukkueen ankkurina juoksi Nemo (Vielfrass Nemo Noldomire). Nemo ei ihan heti lähdössä huomannut viehettä ja kiihdyttäminen vei suorituksesta hieman aikaa. Kuitenkin Nemo teki hienon juoksun aikaan 9,60 ja oli medi-luokan 106. nopein. Nemo oli juuri palannut kilpakentille äitiyslomalta, ja kunto huippu ei sattunut ihan kisojen kohdalle.

Kaikki Stupidogs joukkueen koirat tekivät kuitenkin hienot suoritukset ja niin joukkueen yhteisajaksi tulikin 16,93. Tällä ajalla joukkue sijoittui tiukassa kilpailussa sijalle 22. Voittanut joukkue oli australian paimenkoirista koottu Ruutitynnyrin tytöt, jonka tulos oli 14,325.

Jatkuu.... Mini joukkueen suoritusvarmuus hukassa