Ellen ja pentujen uimareissu

Pennut rannalla Kesän toisena hellepäivänä Elle, Sohvi ja Selma suuntasivat uimaan Espoon pohjoisosissa sijaitsevalle pienelle lammelle nimeltään Väärä-Musta. Matkalla lammelle nähtiin vanha tervahautakin. Sitä piti ihmetellä hetken koko porukan voimin.

Pikkuisen lammen vesi olikin jo heinäkuun lopussa lämmennyt oikein sopivaksi pentujen uimaharjoituksia varten.

Elle uiElle kokeneena uimarina päätti näyttää pennuille malliksi miten vedessä oikein polskitaan. Jyrkästä vähän suomaisesta maastosta huolimatta Elle oli nopeasti vedessä.

Selma oli heti juonessa mukana, mutta ranta oli sille vähän vaikea. Yritys päättyikin veteen molskahdukseen.

 

Sohvi ravistaaSohvi tarvitsi jyrkässä rannassa vähän apuja veteen pääsyssä. Pennuista siinä rannassa ei ollut kiva uiskennella lumpeiden seassa ja siksi päätettiinkin pitää lämmittely- ja juomatauko.

Sopiva taukopaikka löytyi viereisen korkean kallion päältä. Sieltä pystyi näkemään koko lammen.

 

Selma tähystääKoko porukan voimin lähdettiin etsimään parempaa uimapaikkaa, josta pentujen olisi helpompi mennä veteen. Lammen toiselta rannalta sellainen löytyikin.

Selma valitsi ihan ensimmäisenä tähystys puuhat ja kiipesi mäen laelle ihailemaan maisemia.

 

Elle uimassaRannalla oli loiva kallio, joka päätyi veteen. Onneksi paikalla oli käynyt muitakin uimareita ja yhdestä kohdasta kallio ei ollut kovinkaan liukas, joten veteen oli helppo mennä.

Elle suuntasi heti veteen uimaan. Uiminen onkin yksi Ellen lempi puuhista ja se jaksaakin kurvailla järven selällä vaikka kuinka kauan.

 

Sohvi suuntaa veteen Tästä rannasta pentujen oli helppo tulla omin avuin veteen. Pienen houkuttelun jälkeen molemmat uskaltuivat uimaan.

Selma rohkeana tyttönä päätti jopa ihan hypätä lampeen ja tekikin hienon sukelluksen.

 

Sohvi pelastaa Sohvi harjoitteli myös vesipelastushommia. Hienosti se saikin Lindan ohjattua rantaan vetämällä hiuksista.

Sohvi osoittautuikin varsinaiseksi vesipedoksi ja uiskenteli oikein mielellään rannan tuntumassa.

 

Sohvi pelastaa Ennen kotiin lähtöa uitiin vielä porukalla pikkuinen lenkki.Takaisin pääsivulle