Roturace 2009

Vorondo Racing Team 2009

Tänäkin vuonna Vorondo Racing Team osallistui Hyvinkään vinttikoiraradalla pidettyyn RotuRace kilpailuun. Mukaan saatiin nyt kolme joukkuetta – kaksi mini- ja yksi medi-luokkaan. Yhteensä kilpailuun oli ilmoitettu noin 130 joukkuetta. Joukkueet kilpailivat totutusti neljässä eri sarjassa, mineissä, medeissä, maxeissa ja jättiroduissa.

Mini- ja medi-luokat juoksivat lauantaina. Mini-luokkaan oli ilmoitettu yhteensä 46 joukkuetta ja medeihin 35 joukkuetta.  Juostava matka oli 80 metriä ja joukkueen yhteisaikaan laskettiin vain kaksi keskimmäistä tulosta. Mini-luokassa kilpailivat VRT Smooth Criminals (Sylvi, Cisse, Minka ja Nemo) ja VRT Firestarters (Daimon, Monsteri, Fanny ja Elle). Medi- luokassa kilpaili joukkue VRT Roadrunners (Albert, Max, Flegu ja Oiva).

Mineissä upeita suorituksia

Radalle säntäsivät ensimmäisenä mini-koirat. VRT Smooth Criminals pääsi radalle heti toisena basset-joukkueen jälkeen. Joukkueesta ensimmäisenä radalle päästettiin irti Sylvi (Vorondo Feafelme). Sylvi olikin käynyt harjoittelemassa Tuomarinkartanon vinttikoiraradalla juoksemista aiemmin ja tämä näkyi suoritusvarmuudessa. Sylvillä oli kuitenkin epäonnea matkassa. Viehe ei lähtenyt kunnolla liikkeelle ja Sylvi sai sen heti kiinni. Onneksi Sylvi sai kuitenkin uuden mahdollisuuden ja toisella vedolla Sylvi kellotti upean ajan 8,41. Tällä ajalla Sylvi oli kokonaiskilpailussa sijalla 37. ja VRT:n narttukoirista nopein. Sylvi
Cisse
Sylvin jälkeen suoritusvuorossa oli Cisse (Vorondo Altariel), jonka vakituiset huoltojoukot olivat etelän matkalla. Cisse joutui siis turvautumaan vähän vieraampiin lähettäjiin ja vastaanottajiin. Tämä ei kuitenkaan Cissen suoritusta heikentänyt vaan hän säntäsi iloisesti vieheen perään ja teki edellisvuotta paremman tuloksen 9,64. Cissen harjoitusohjelma oli siis ollut kohdillaan. Tuloksellaan Cisse oli minikoirissa sijalla 94.
Kolmantena suoritus vuorossa oli Minka (Uksnafox Anser Fabulis). Nuoresta iästä huolimatta Minkalle oli päivän selvää, mitä radalla tehdään. Minka päästeli juoksumatkan vauhdilla ja sai ajan 8,96. Tällä ajalla Minka oli minikoirista 67. nopein.

Minka

Nemo Viimeisenä Smooth Criminals joukkueesta radalle lähti Nemo (Vielfrass Nemo Noldomire). Vaikka Nemo oli vasta palannut äitiyslomalta, oli kuntohuippu pystytty ajoittamaan juuri sopivasti kisojen kohdalle. Nemo paransi rutkasti viimevuotista aikaansa juosten nyt kilpamatkan aikaan 8,99. Tällä ajalla Nemo oli minikoirien 71. nopein.  Kokonaisuudessaan VRT Smooth Criminals sijoittui sijalle 14 ajalla 17,95.

 Jatkuu...VRT Firestarters kommelluksien kautta maaliin