Vorondolaisen alkutaival

Pennut syntyvät pentulaatikkoon keittiössä ja elävät uuteen kotiinsa siirtymiseen asti perheemme keskellä normaalia ”kotikoiran” elämää. Pennut opetetaan säästä riippuen olemaan mahdollisimman paljon ulkona, joka on omiaan helpottamaan sisäsiisteyden oppimista uudessa kodissa. Pikkupentu tarvitsee paljon erilaista maastoa ja alustaa jotta lihasten motoriikka kehittyisi optimaalisesti. Pennuilla onkin hieman kasvettuaan käytettävissään koko aidattu n. 1000 neliön pihamme jolla korkeusvaihtelua ja erilaisia tasoja riittää.

Sosiaaliset taidot kehittyvät myös seurustelemalla muiden aikuisten koiriemme kanssa päivittäin. Välillä pentujen emo saa ansaitun lepohetken kun ”leikkitäti” leikittää pentuja pihassa..

Pentuja käsitellään päivittäin ja esim. näyttelyssä pöydällä seisomista treenataan päivittäin jo noin kolmen viikon iästä lähtien. Tämä taito on hyväksi jokaiselle pikkukoiralle vaikka ei koskaan näyttelyyn asti eksyisikään. Kettuterrierin pennun tulee seisoa pöydällä myös esim. eläinlääkärissä. Pentujen kynnet leikataan viimeistään kahden viikon iästä lähtien joka viikko. Vorondon virallinen kynsien leikkauspäivä onkin joka viikon sunnuntaina.

Jokaiselle pennulle opetetaan myös seuraamisen ja luokse tulon alkeet. Näillekin tarpeellisille taidoille otollisin harjoittelun aloittamisen ikä on reilusti ennen 8 viikon luovutusikää. Seuraamisen harjoittelu aloitetaankin heti kun pennut alkavat kävellä pihalla kasvattajan perässä.

Takaisin pääsivulle